Blog/Benefitet e infografikëve në median sociale

Brenda një kohe shumë të shkurtër, hapësira dixhitale ka parë një rritje të madhe të përdorimit të infografikëve nga bizneset online. Ja pse shumë biznese janë duke maksimizuar përdorimin e infografikëve në rrjetet sociale:

Konsumon pak kohë

Një lexuesi i duhet vetëm disa sekonda të kuptojë një infografik.

Ka një impakt të gjatë

Truri i njeriut e mban një infografik për një kohë më të gjatë dhe ka më shumë impakt se një përmbajtje e shkruar.

Lehtësisht e kuptueshme

Është më e lehtë ta kuptosh nëse është përpiluar mirë dhe lexohet shumë lehtë.

Më tepër angazhim

Lexuesit priren të shpërndajnë infografikë më shumë se sa përmbajtjet e shkruara në rrjetet sociale.

Psikologjia e klientit

Një infografik tërheq vëmendjen më shpejt se një tekst i shkruar; ngjyrat bëjnë diferencën.

Dukshmëria

Një infografik është shumë më mirë se një përmbajtje e shkruar, thjesht sepse është vizual.

Ndërgjegjësimi i markës

Bizneset që krijojnë më shumë infografikë e kanë më të lehtë të njihen.

SEO

Infografikët tërheqin më shumë vizitorë, rrjedhimisht rrisin trafikun e website.

Marketingu viral

Infografikët shpërndahen dhe krijojnë më shumë angazhim, prandaj kanë më shumë mundësi të bëhen virale.

Bërthama e përmbajtjes

Paraqet informacionin kryesor dhe i jep lexuesit një pasqyrim të temës.