Blog/5 tipare të një zhvilluesi softueri

Zhvillues softueri quhet ai person që është mjaft i mirë në programim dhe i pështatet më së miri kërkesave tuaja, për një ide që dëshironi ta publikoni si website apo aplikacion. Por është e thjeshtë në pamje të parë, duke qenë se ekzistojnë degë të vecanta nëpër universitete, të cilat të mësojnë e trajnojnë. Gaboheni! Për këtë pozicion duhet të jesh mjaft i apasionuar dhe  me shumë punë, mund të arrish të jesh i mirë në atë që ofrohesh të bësh. 

5 tipare të një zhvilluesi softueri që ndihmojnë për të mbajtur këtë titull:

  1. Nuk lodhen kurrë  së mësuari! Sot të gjithë e dimë se teknologjia avancon cdo sekondë të jetës tonë. Për të qenë koherent, duhet patjetër të jesh i mirë-informuar për cdo gjë që ndodh në botë me kodet dhe ligjet e teknikave të ndryshme.
  2. Kanë një qëllim përfundimtar! Objektivo-centrikët janë njerëzit më të dobishëm për këtë pozicion. E dinë se cfarë duan të arrijnë dhe me këtë synim që kanë, zhvillohen cdo ditë në punë.
  3. Nuk merren me disa gjëra njëkohësisht! Nuk lejohet të hutohesh me gjëra të tjera, qofshin këto edhe në lidhje me degën e tyre, sepse kjo gjë më pas sjell rezultate jo maksimale!
  4. Perdorin shumë logjikën dhe imagjinatën! Absolutisht që cdo punë ka kerkesat e veta, por në këtë pozicion je më tepër i ballafaquar me logjikën e përdorimit të cdo të dhëne që ke, sesa copy-paste!
  5. Komunikimi i vazhdueshëm me klientin. Kjo bëhet për të mos humbur kohë me punën e tyre dhe për të qenë më korrekt.
  6. Laps dhe letër! Metodë e vjetër, por që nuk vdes kurrë. Nje zhvillues softueri duhet të ketë patjetër sende ku të mbajë shënim cdo gjë. Puna është e ngarkuar, prandaj merrini masat!